Thursday, June 26, 2014

Bak şu bebelerin güzelliğine!

Güncellenme : 25.06.2014 02:38
MHP’li Osman Durmuş’un Bakanlığı döneminde yapılan bozuk kızamık aşıları yüzünden Kürt çocukları birer birer ölüyor. Devlet ise ne bu konuda hesap veriyor ne de çocukların kurtarılması için en küçük bir kaynak ayırıyor

ANKARA KÖR VE SAĞIR

Çocukları bozuk aşı nedeniyle SSPE hastası olan aileler dün Ankara’ya yürüdü. Ama AKP grup toplantılarına otobüslerle taraftar taşıyanlar, acılı ailelerin Meclis’e yaklaşmasını tehlikeli buldu, polis ailelerin önünü kesti. Polis engelini oturma eylemiyle kıran aileler ise Meclis’e yürüdü

KAYNAK BİLE AYIRMIYORLAR

Siyah çelenk ve tabutlarla yürüyen ailelere destek veren ve yaşananların sorumlusunun devlet olduğunu söyleyen HDP Agirî milletvekili Aksoy, ‘Ayakkabı kutularında milyar dolarlar bulunduranlar 500 bin dolar ayıramıyorlar’ diye konuştu

 

Ölümlerine seyirci kalmayın
MHP’li Sağlık Bakanı Osman Durmuş döneminde adeta çocuklara soykırım uygularcasına yapılan bozuk kızamık aşılarının neden olduğu ölümcül SSPE hastası çocukların aileleri, devletin SSPE hastası çocukların ölmesine göz yummasını protesto etti. Sağlık Bakanlığı önünde oturma eylemi yapan aileler, SSPE hastalığına neden olan sorumluların yargılanmasını ve devletin çocuklarının tedavileri ile ilgilenmesini istedi.

Amed (Diyarbakır), Tekirdağ, Agirî (Ağrı) Wan, Riha (Urfa) başta olmak üzere birçok ilde bulunan ve çocukları SSPE hastası olan aileler dün sabah hasta çocuklarıyla birlikte Ankara Sıhhıye’deki Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya geldi. Ailelere HDP Agirî Milletvekili Halil Aksoy da destek verdi. SSPE Derneği öncülüğünde Ankara’da buluşan aileler ellerinde “Beraber yürüdüğümüzü sandığımız bu yollarda yalnız kaldık. Çocuklarımız ölüme terk edildi”, “SSPE öldürür” dövizleri ile yaşamını yitiren çocuklarının fotoğraflarını taşıdı.

Bu işin sorumlusu devlet
Aileler adına bir açıklama yapan SSPE Derneği Başkan Yardımcısı Nazmiye Çalı, Sağlık Bakanlığı’nın Libya’ya yardım için 100 milyon dolar gönderdiğini, ancak SSPE hastası çocuklar için 500 bin dolar bütçe ayırmadığını söyledi. Çalı, TÜBİTAK’ın SSPE hastalarına ilişkin hazırlanan 3 aşamalı projeyi önce kabul ettiğini ardından kabul etmediğini belirterek, devlet tarafından çocukların ölüme terk edildiğini söyledi. Çalı’nın ardından konuşan HDP Agirî Milletvekili Halil Aksoy ise, yaşananların sorumlusunun devlet olduğunu, gelişmiş ülkelerde hastalığa yakalanma riskinin 2 milyonda bir olduğunu Türkiye’de ise 2 milyonda 6,5 olduğunu söyledi.

Oturma eylemi başlattılar
Aksoy’un açıklamasının ardından aileler siyah çelenk ve tabutlarla Sağlık Bakanlığı’na yürüdü. Siyah çelengi ve tabutları bakanlık önüne bırakan aileler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmek isteyerek, “Sağlık Bakanı buraya” şeklinde slogan attı. Ancak, Bakan Müezzinoğlu ailelerin görüşme taleplerini kabul etmedi. Bunun üzerine aileler, Meclis’e yürümek istedi. Polis ailelerin Meclis’e yürümesine izin vermedi. Polisin engelini protesto eden aileler, Sağlık Bakanlığı önünde oturma eylemine başladı. Aileler, polis engelinin kalkmaması halinde açlık grevine başlayacaklarını açıkladı. Bunun üzerine polis engelli kaldırdı. Meclis’e yürüyen aileler, siyasi partılerin duyarsızlığına tepki gösterdi.


Partiler duyarsız
HDP Agirî Milletvekil Halil Aksoy, “4 gün önce SSPE hastalarına ilişkin Meclis’te önerge verdik. Ama malum partiler tarafından bu reddedildi. TÜBİTAK hastalığı araştırmak yerine devleti aklayan bir rapor hazırladı” diye konuştu.

No comments:

Post a Comment